AKTUELNO

Izneo svoje mišljenje o svemu!

Glumac, producent, reditelj, scenarista - sve su to zanimanja kojima bismo mogli opisati Radoša Bajića, multitalentovanu ličnost koja publici u Srbiji godinama donosi ono što vole - iskrene priče iz naroda koje svi mogu da razumeju. Prošle godine Radoš Bajić i Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, odlučili su da postave nove standarde kada je domaći igrani program u pitanju i zajedno stvorili "Šifru Despot", koja obara sve rekorde gledanosti.

Foto: Pink.rs

Nedavno je na televiziji Pink počelo emitovanje druge sezone "Šifre Despot", a za portal Pink.rs Radoš Bajić je iskreno govorio o saradnji sa Željkom Mitrovićem, televizijom Pink i zadovoljstvu što je druga sezona serije u samom vrhu gledanosti.

- Već pet-šest godina gospodin Željko Mitrović je pokazivao interes da dođe do naše saradnje. Mi smo razgovarali i razgovarali i onda je došao taj dan. Moram reći da sam u tu saradnju malo ušao kao u hladnu vodu (smeh) jer prosto nisam znao šta me čeka, međutim, moram reći da je Željko Mitrović za mene otkrovenje. Veoma korektan, senzibilan, odgovoran čovek, sa dušom, srcem, vizionar, jako dobro misli, veoma kvalitetan čovek, čovek sa veoma velikim, retko viđenim, ljudskim vrednostima. Ja sam imao želju i ideju da Pink kao nacionalna TV mreža počne da emituje domaći igrani program. To je želeo i Željko Mitrović i mi smo se tu našli. Cela priča ide korak po korak, Despot se uzdiže, sad smo krenuli pravu sezonu, krenulo je emitovanje druge sezone i to će ići sve do 30. juna, svake nedelje. Potpuno sam siguran da idemo gore, mi smo već negde peti na rejting listi. Nije jednostavno doći do vrha jer i drugi rade, ali moram reći da sam ja veoma zadovoljan. Ono što je veoma važno jeste da je u seriji "Šifra Despot" do sada igralo preko 120 glumaca, sada u novom ciklusu igra isto toliko. Sve kolege, filmski radnici su veoma zadovoljni zato što su u svakom segmentu ispoštovani, i od "Kontrasta" i Pink televizije. Idemo ka nečemu što je veličanstveno, što je jako dobro i tome se veoma radujem - kaže Radoš.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

On nam je otkrio do kada će trajati snimanje ove sezone i šta je to zbog čega narod voli Despota.

- Mi sada snimamo do kraja ove godine, tako ćemo snimiti sve što se emituje do 30. juna sledeće godine, a onda imamo jednu pauzu i nastavljamo dalje. "Šifra Despot" je veliki projekat, ali je sama forma, po strukturi, manja forma. To nije serija gde su epizode po 52 minuta, već 33, 34, ali kao takva ona ima elemente monumentalnosti, zato što je ogroman broj glumaca, ogroman broj lokacija i mi to radimo veoma ozbiljno. Zato narod i voli Despota i celu tu priču, ima fenomenalnih uloga, divnih priča i to je domaća srpska serija. Ja se bavim našim narodom. Sve ovo što dolazi kao uvodna licenca, to ne može da se primi, to je falš. U tome je razlika u onome što mi radimo i onome što rade druge televizije - iskren je Radoš.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Na kraju, nismo mogli a da ga ne upitamo kako mu se dopada "Zadruga 2", kao veoma zahtevan produkcijski projekat:

- Poznato je da ja ne volim rijaliti programe, ja sam to rekao i Željku. Ali o Željku Mitroviću, o njegovom produkcionom zahvatu, o energiji koju je uložio, o hrabrosti koju je pokazao, o njemu mislim sve najbolje i u tom projektu jer je on čovek to uradio do kraja, snažno, sa dubokom verom. On je rizikovao sopstveni novac i prema tome moramo imati veliko poštovanje. S druge strane, on je čovek koji radi u skladu sa regulativom i sa zakonskim normama ove zemlje. Produkcijski, to što je Željko uradio, ta energija, ta inspirativnost, to je jedna preteška stvar da se dobije jedan živ program, to zaslužuje divljenje. I zbog toga Željko ima moju ogromnu podršku - zaključio je Bajić.

Foto: RTV Pink

Autor: N. Vujčić

#Intervju

#Radoš Bajić

#Šifra Despot

#Željko Mitrović

'