AKTUELNO

Nažalost i male količine su dovoljne da izazovu pijanstvo - izjavio je frontmen grupe ''Riblja čorba''

Mnogi su primetili da se frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđevići pojavio na snimnju emisije ''Pinkove zvezde'' u alkoholisanom stanju, a on je to sada i potvrdio. Bora se, u svom saopštenju koje je dostavio medijima, izvinio zbog neprikladnog ponašanja u emisiji "Pinkove zvezde" koja je emitovana u subotu 24. decembra, gde je bio gostujući član žirija, i na kojoj se pojavio u alkoholisanom stanju.

Iskreno žalim što sam došao pijan na snimanje Pinkovih zvezda i nedolično se ponašao. Tačno je da sam se lečio esperalom i da sam prekinuo terapiju misleći da mogu bez alkohola. Nažalost i male količine su dovoljne da izazovu pijanstvo. Nastavljam sa terapijom. Takođe mi je žao što sam slagao novinare da nisam bio pijan. Svestan sam odgovornosti koju imam kao javna ličnost i žalim što sam lošim primerom uticao na one koji me vole - naveo je Bora u saopštenju.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Bora još pre 16 godina prestao da konzumira alkohol zbog ozbiljnih zdravstvenih problema.

Prvi put sam prestao 2000. godine kada sam imao ozbiljnih problema sa zdravljem. Jedan pogled na mrtvačnicu na intenzivnoj nezi Kliničkog centra bio je dovoljan da shvatim neke stvari. Devet godina nisam ga konzumirao, ali onda sam ponovo počeo. Popio sam Dunav, Savu i obe Morave, ali prestao sam ponovo pre sedam meseci i želim da ostanem pri tome - ispričao je u jednom intervjuu za magazin "Story".

Foto: Tanjug

Lekari su Bori prepisali lek koji je veoma opasan jer može da izazove čak i srčani udar ukoliko se konzumira sa alkoholom.

Istina je da sam na najradikalnijoj mogućoj terapiji. Imao sam mali period emotivne nestabilnosti i počeo sam ponovo da pijem. Nedavno sam prestao s tim, od lekara sam dobio lek koji je veoma opasan, jer može da izazove čak i srčani udar. Ukoliko bih uz te tablete pio alkohol, napravio bi mi se haos u organizmu. Već dve nedelje sam na terapiji, a krenuo sam i u teretanu kako bih skinuo nekoliko kilograma. Čekaju me brojni koncerti, a uskoro ću sa prijateljem predvoditi motoriste na novoj “Bajk-rok misiji”. Trenutno sam zdrav i željan novih životnih izazova - ispričao je Bora Đorđević prošle godine.

Foto: Wikipedia

Autor: M. K.

#Alkohol

#Bora Đorđević | Bora Čorba

#Smrt

#pevač

'