AKTUELNO

Otkrio je do sada nepoznate detalje o sebi.

Pevač Aco Pejović prošao je mnoge golgote u životu, a retko ko zna da je bio u zatvoru! Naime, on je sa sedamnaest godina želeo nelegalno da pređe francusku granicu zbog čega je priveden.

Foto: Youtube

- Želeo sam da idem iz zemlje, i to u Francusku, gde sam imao ujaka. Pošto sam mu godinu dana ranije već bio u poseti i putovao samo sa tadašnjim crvenim pasošem, nisam znao da je u međuvremenu uvedena viza. Sve je išlo po planu dok me na prelazu iz Italije u Francusku nisu izveli iz autobusa, kada su krenule prave Tantalove muke. Prespavao sam na klupi kod carinika i sutradana otišao za Torino u francusku ambasadu u želji da mi daju vizu, ali su me samo izbacili napolje, pa sam vozom probao da stignem do Šanberija, prvog grada u Francuskoj", ispričao je Aca. Međutim, ni ta odluka mu nije bila dobra pa je još gore prošao.

Foto: YouTube screenshot

- Policija me je i tu pronašla. Usledilo je privođenje, pa noć u zatvoru, kada su me dugo ispitivali. Pomislili su da bežim pred zakonom i da sam počinio neko razbojništvo, dok im na kraju nisam objasnio da idem u Francusku zbog nastupa. Ipak, udarili su mi pečat zabrane ulaska od dve godine i deportovali me u Italiju. Tamo sam prenoćio na klupama zajedno sa dva klošara i pitao se da li ću dočekati jutro. Pošto sam neviđeo tvrdoglav, sutradan sam ušao u jedan šinobus koji je prevozio radnike preko granice i rešio da poslednji put pokušam da se domognem Francuske. Čim sam seo začuo sam pištaljku i video policajca kako trči. Odsekao sam se od straha, ali se ispostavilo da su jurili male Arape koji su krali ćebad iz spavaćih kola. Kada su se vrata voza konačno zatvorila, bio je kraj moje agonije - prisetio se pevač, koji se, uprkos tome što je živeo u Francuskoj, vratio u Jugoslaviju zbog odsluživanja vojnog roka.

Pink.rs

#Aco Pejović

#pevač

'