AKTUELNO

Osim neizbežne novčane kazne i kaznenih poena, pevač će biti kažnjen i oduzimanjem vozačke dozvole na određeno vreme.

Popularnog folk pevača Marinka Rokvića nedavno su pripadnici saobraćajne policije zatekli kako upravlja automobilom u pripitom stanju, zbog čega su morali da mu napišu prekršajnu prijavu.

Foto: Pink.rs

Protiv Rokvića se vodi sudski postupak jer je uhvaćen kako vozi u stanju srednje alkoholisanosti. Naduvao je između 0,5 i 1,20 promila, pa mu preti novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara, šest kaznenih poena, a najgore je što mu se može izreći zabrana vožnje na tri meseca - otkrio je izvor blizak pevaču.

Ipak, postoji mogućnost da pevač prođe sa mnogo blažom kaznom ukoliko se utvrdi da u poslednje dve godine nije kažnjavan više od jedanput.

Foto: Andrej Nihil

- Na osnovu pravila koje je uspostavila saobraćajna policija, Rokvić, kao i svi ostali, može da potpiše sporazum o priznanju prekršaja. Na taj način može da izbegne odugovlačenje po sudu i sebi izdejstvuje blažu kaznu. U dogovoru sa policijom on može da zaključi da mu se izrekne kraća mera zabrane upravljana vozilom i smanji novčana kazna. U svakom slučaju, novčana kazna ne može biti ispod 15.000 dinara, a kazneni poeni mu se ipak upisuju. Taj sporazum kasnije ide sudiji, koji donosi konačnu presudu - objasnio je Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu.

Autor: D. Tanasijević

#Alkohol

#Marinko Madžgalj

#Policija

#pevač

'