AKTUELNO

Handanović ističe da on radi samo svoj posao i pita se zbog čega je njemu meta na glavi.

Na društvenim mrežama pre nekoliko dana osvanula je otvorena pretnja kompozitoru i direktoru Centra beogradskih festivala Damiru Handanoviću, ali i direktoru Pink media grupe Željku Mitroviću.

Damire, ja i moji operativci dolazimo po tebe i tvog poslodavca Mitrovića Željka i tebe. Proživi poslednje dane u hladnom strahu (privikni se), za isti imaš razlog. Moja reč stoji! - piše na društvenoj mreži, a identitet onoga ko je uputio ovako brutalnu pretnju za sada nije poznat.

Nakon ovih brutalnih pretnji reagovao je Handanović rekavši da se ovakvih pretnji ne plaši, i da veruje u državu Srbiju koja je pravna država. On je gostujući u emisiji Pravac koja se emituje na Pink3 kanalu rekao da nije ni malo uplašen.

Foto: TvPink Printscreen

- Državni organi uzeli su ovaj slučaj u obzir. Oni sve ispituju, tu je bila takođe i slika ministra Nebojše Stefanovića, pored Željka Mitrovića i mene - rekao je Handanović.

Kako kaže, neko evidentno nema smelosti dovoljno već se krije iza lažnog profila i upućuje javne pretnje. Handanović dodaje da veruje da će slučaj jako brzo biti rešen.

- Ovo su stvarno jedni orkestrirani napadi Saveza za Srbiju, jer svaki tvit koji je ovaj nalog je izbacio, podržava Savez za Srbiju. Oko devedest posto tvitova je oko njih - objašnjava Handanović.

Foto: TvPink Printscreen

On kaže da je sve krenulo prepiskom Sergeja Trifunovića i njega na društevnim mrežama. On je glumcu skrenuo pažnju da povede računa na koji način na društvenim mrežama proziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Nije normalno da predsednka nazivaš raznoraznim pogrdnim imenima. Ja sam mu rekao da on kaže kakav on zapravo problem ima i da li može da bude kulturniji. Ja sam emotivnije reagovao - kaže Handanović naglašavajući da je i on umetnik, kao što je i sam Sergej Trifunović.

- Ja sam u SNS ušao iz ljubavi prema ljudima koji nešto dobro rade za građane Srbije. Video sam prosperitet, da ima dosta investicija i to je očigledno. Zato sam Sergeju skrenuo pažnju da nije lepo da vređa nekog. Kopipejstovao sam linkove gde su drugi funkcioneri drugih stranaka vređali predsednika i na taj način sam pokazao kako su još izašle neke pretnje predsedniku na raznim portalima - objašnjava i kaže da njih bole pozitivni rezultati aktuelne vlasti.

Handanović ističe da on radi samo svoj posao i pita se zbog čega je njemu meta na glavi.

- Uvek sam pomagao i učestvovao u raznim aktivnostim - pita se on.

Kako kaže, meta su Pink televizija, Željko Mitrović, svi koji rade na Pinku i svi oni koji rade drugačije.

Foto: TvPink Printscreen

- To je jedan kukavički čin. Ukoliko imaju zamerke na naš rad, neka kažu. Zašto se skrivati - smatra Handanović, ističući da on ne želi da priča o visokoj politici, ali kako kaže, zna da svoj posao radi dobro.

- Mogu da prete na Tviteru i gde god hoće, i da pozivaju na vešanje i da pričaju i crtaju mete na glavi. Ja nikome neću crtati mete, ja samo želim da radim - naglasio je on, dodajući da su sve pretnje u domenu visokotehnološkog kriminala.

- Nadležni organi su to preuzeli, ja verujem u njih. Uvek kada me neko pita, ja stanem i porazgovaram sa njim - rekao je, dodajući da je njegov cilj da radi samo svoj posao.

Beograđane očekuje zima puna raznovrsnog sadržaja!

Handanović je rekao da se radi punom parom, kako bi se Beograđanim omogućila zanimljiva zima.

- Ceo dan sam na nogama, radimo Beogradsku zimu koja je od 1. decembra do 28. januara. Prvi put imaćemo klizalište koja će biti oko spomenika, sankališta za decu, gejming zonu, imaćemo i razne edukacije - najvaio je Handanović predstojeću zimu u Beogradu, naglašavajući da će biti i poseban program za decu sa posebnim potrebama.

Kao direktor jedne od vodećih institucija iz oblasti kulture, kaže da oseća veliku odgovornost da svoj posao obavlja profesionalno.

Foto: TvPink Printscreen

- Jako je važno da kada čovek radi, radi sa velikim srcem. Sve što sam radio, ulazio sam tako što sam hteo da radim i dam maksimum sebe. Zato sam tu gde jesam. Tu je utrošena velika energija i dobra volja - kaže on, naglašavajući da smatra da može da da sve najbolje svom gradu.

- Želim da uradim nešto dobro iza sebe. Zbog mog rada i svega što sam do sada dostigao, doživeo sam da me sada napadaju - kaže Handanović.

On je najavio i da je u izradi aplikacija Mojbeograd, gde će građani moći da se informišu o svim dešavanjima u gradu. - Mi ćemo 3. decembra imati konferenciju gde ćemo javnost obavestiti o svemu tome. Ko skine aplikaciju, dobiće i neke poklone - najavio je Handanović.

#Damir Handanović

#Televizija Pink

'