AKTUELNO

Prema njegovim rečima ne očekuju se veći problemi.

U toku dana očekuje se oko deset centimetara novog snega, a najkritičnije tačke će biti jugozapadni i jugoistočni delovi Srbije, mada se veliki problemi ne očekuju, kaže pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Tomić.

Tomić navodi i da se u toku noći očekuje i pojačan vetar, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa.

- Mi smo izdali upozorenje od eventualnih snežnih nanosa, obavešteni su svi opštinski štabovi za vanredne situacije, putarska preduzeća, EPS, EMS. Sve ekipe su spremne, naše ekipe su u pojačanoj pripravnosti u delovima zemlje u kojima, iz ranijih iskustava očekujemo neke probleme, ali se veliki problemi ne očekuju - rekao je Tomić za RTS.

Dodao je i da je mehanizacija Sektora u funkcionalnom stanju i maksimalno angažovana.

Tomić je istakao i da su sve lokalne samouprave u pripravnosti, te da je, zbog iskustva u prethodnim godinama, sada povećan nivo svesti, uz bolju koordinaciju na terenu.

- Mi smo pripreme za zismku sezonu počeli ranije, ovo je sada prvi talas ove godine za koji možemo očekivati da izazove određene, ali ne i veće probleme - rekao je on.

On je apelovao na građane da, u vreme niskih temperatura, a radi zaštite od eventualnih požara, ne koriste improvizovana grejna tela i da ih ne ostavljaju bez nadzora, ali takođe ni da električna tela ne koriste preko produžnih kablova.

N. Petričević

#Bojan Tomić

#Put pod snegom

#Srbija

'