AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, povodom medijske kampanje povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, rekao je da ova Vlada i predsednik Aleksandar Vučić žele da izgrade društvo gde će svi građani biti jednaki.

- U cilju poboljšanja funkcionisanja i života ljudi, preko godine imamo različite aktivnosti, i stalno uvodimo nove - rekao je ministar. Đorđević je, navodi se u saopštenju, istakao da je prvi put prošle godine u Srbiji, predsednik države Aleksandar Vučić okupio sva udruženja, sve saveze.

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić okupio je 35 saveza, 543 udruženja i napravio jedan skup koji je bio jedinstven i prvi put smo imali situaciju da se predsednik države obraća osobama sa invaliditetom javno. Razmenio je iskustva, i dao smernice kako, na koji način treba da radimo - rekao je Đorđević.

Foto: Tanjug

Ministar je istakao da je ideal i ideja da se gradi društveno odgovorno društvo.

- Želimo da svi građani Srbije budu jednaki i da se svi tako osećaju. Ova vlada i naš predsednik žele da izgrade društvo gde će svi biti jednaki. U cilju toga mi preko godine imamo nekoliko aktivnosti. Pokrenuli smo medijsku kampanju pod geslom 'JEDNAKI' kako bismo podigli svest građana i pokazali da su u Srbiji svi građani jednaki - rekao je Đorđević.

#Invaliditet

#Zoran Đorđević

'