AKTUELNO

Vremenske prilike izazvale su velike probleme u saobraćaju širom zemlje.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Arsov apelovao je na sve vozače, da zbog loših vremenskih uslova, bez preke potrebe ne kreću na put, a da oni koji se na putovanje ipak odluče koriste neophodnu zimsku opremu.

Aresov je precizirao da je na delu auto-puta kod Niša došlo do potpune obustave saobraćaja, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na delu od Prokuplja ka Nišu, u kojoj je učestvovalo 35 vozila.

Foto: Beta

- Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve mere kako bi se što pre obavio uviđaj i vozila ukolnila sa puta i kako bi se saobraćaj normalizovao - istakao je načelnik Uprave saobraćajne policije.

On je apelovao na vozače teretnih vozila da naprave dnevne i nedeljne odmore, s obzirom na loše vremenske uslove, navodi se u saopštenju MUP.

Povodom predstojećih božićnih praznika, Arsov je upozorio vozače da ne voze pod dejstvom alkohola, da poštuju saobraćajne propise, obavezno koriste neophodnu zimsku opremu, sigurnosne pojaseve i poštuju ograničenja brzine.

Iz AMSS su saopštili da olujni vetar zadaje velike probleme vozačima i putarima na većini putnih pravaca, a najteža situacija je na jugu Srbije.

Zbog loših vremenskih uslova i slabe vidljivosti, kao i neadekvatne zimske opreme nekih učesnika saobraćaja, prema informacijama sa portala JP Putevi Srbije, na snazi je obustava saobraćaja na deonici Trupale - Niš, kod petlje Trupale u oba smera.

Takođe je na snazi obustava saobraćaja i na deonici Vranje-Barević i Vlase-Vranje, deonica Vranje-Kriva Feja i deonici Donji-Milanovac-Majdanpek, preko Omana, usled loših vremenskih uslova i slabe vidljivosti.

Foto: Beta

Pored snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak severozapadni vetar, koji će na pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa.

Svi prilazi ka Kopaoniku su prohodni, a preporučujemo prilaz sa zapadne strane iz pravca Jošaničke Banje.

Aktuelna je i zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere na prilazima Kopaoniku, Goču, višim predelima Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, na prevoju Čestobrodica između Paraćina i Zaječara a ovoj kategoriji vozila zabranjeno je i preko Debelog brda, kao i na većini puteva koji vode u planinske predele Valjeva.

I. P.

#AMSS

#MUP Republike Srbije

#Put

#Saobraćaj

'