AKTUELNO

Sve ulice prvog prioriteta na teritoriji grada Beograda, a to je 1.800 kilometara ulica kojima ide javni prevoz, potpuno su čiste i njima nesmetano ide prevoz, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da je sada prioritet da se očiste trotoari.

On je jutros obišao zimsku bazu JKP "Beograd put", ispod mosta "Gazela", nakon čega je situaciju na terenu proverio provozavši se kamionom za čišćenje snega.

Vesić je podsetio da na teritoriji grada Beograda juče od 11 sati neprekidno pada sneg i dodao da je u samom centru grada napadalo oko 20 centimetara, a na periferiji više.

Foto: Promo

- Od kad je počeo da pada sneg mi se nalazimo u stanju pripravnosti. Sve naše službe su na terenu. Mi smo juče do 19 sati bili u trećem stepenu pripravnosti i imali smo 82 vozila za čišćenje snega na terenu, a od 19 sati smo prešli u četvrti stepen pripravnosti - rekao je Vesić.

Precizirao je da je juče i tokom noći na gradske ulice bačeno ukupno 1.150 tona soli i oko 150 tona mešavine.

- So smo bacili preventivno kako ne bi došlo do stvaranja poledice koja zna da bude opasnija od samog snega. Tokom čitave noći radili su radnici 'Gradske čistoće', a od sedam sati jutros na teren su izašli radnici preduzeća 'Zelenilo Beograd' i 'Parking servisa' - rekao je Vesić.

Foto: Promo

Dodao je da će tokom dana na gradskim ulicama biti 1.600 radnika i ukupno oko 300 vozila - kamiona "Beograd puta" i mašina koje imaju druga preduzeća.

Vesić je naveo da su i druga gradska preduzeća u pripravnosti, među kojima i 25 ekipa JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" koje su, dodao je, tu da reše kvarove ukoliko do njih dođe.

- Ekipe EPS-a su takođe u pripravnosti i nismo imali nijedan problem sa isporukom električne energije. Toplane u ovakvim vremenskim uslovima rade bez prestanka tako da je grad apsolutno spremno dočekao ovaj zimski talas - rekao je Vesić.

Foto: Promo

Naveo je da se danas očekuje nastavak padavina i da padne još oko 20 centimetara snega.

- Sneg bi trebalo da prestane u nedelju, a od danas u 13 sati će biti kritičnije jer temperatura kreće na dole što znači da će sledeća noć biti kritična, može da se stvara led jer će temperatura biti ispod nule - rekao je Vesić.

Foto: Promo

On je zahvalio svim radnicima koji su bili čitavu noć na terenu i koji će biti i narednih dana jer su, dodao je, pokazali da obezbeđuju da se u Beogradu živi i radi i u ovakvim vremenskim uslovima.

#Beograd

#Goran Vesić

#Putevi Srbije

#Sneg

'