AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je danas rekonstruisani Kur-salon u Banji Koviljači u čiju je obnovu Vlada Srbije uložila 200 miliona dinara.

Premijerka je navela da je projekat obnove inicirao Aleksandar Vučić dok je bio predsednik vlade.

- Ovo je važan projekat ne samo za turizam, u koji ulažemo sve više, već i zato što je ovaj projekat od kulturno- istorijskog značaja. Reč je o svojevrsnom spomeniku kulture od istorijskog značaja koji je do 2016. stajao i propadao, a danas ga otvaramo na ponos cele Srbije - istakla je Brnabić i dodala da je zdanje Kur-salona zaostavština kralja Aleksandra I Karađorđevića iz 1932.godine.

Foto: Tanjug

Premijerka je ukazala da otvaranje obnovljenog Kur-salona pokazuje da aktuelna, kao i prethodna vlada, razmišlja ne samo o tome kako da se oživi privreda, već i kako da se sačuva ono što su nam ostavili preci.

Brnabić je istakala da je u opštini Loznica mnogo urađeno i dodala da joj predsednik Srbije Aleksandar Vučić stalno skreće pažnju da se, kako kaže, za taj deo Srbije mora učiniti više kako bi ljudi ostajali da žive u tom kraju.

Foto: Tanjug

Otvaranju rekonstrisanog Kur-salona prisustvovali su i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Banji Koviljači Aleksandar Jokić.

#Ana Brnabić

#banja

'