AKTUELNO

Da je Novak Đoković pokazao da je veći od svih, kao i da je poslao najlepšu i najbolju poruku svima, smatraju gosti NOVOG JUTRA televizije Pink, Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa i Aleksandar Apostolovski, novinar Politike.

Sumirajući godinu na izmaku  gosti Novog jutra su se složili da je ličnost godine teniser Novak Đoković, koji je narodu svojim primerom poslao snažnu poruku, a to je da ne treba nikada odustajati.

- Povratio se, počeo da pobeđuje. Dao je najsvetliji primer koji treba svi da sledimo - rekao je Milovanović.

Apostolovski je podsetio da su Novaka svi nipodaštavali i govorili da je gotov, ali kako kaže, on je pokazao da je veći od svih.

Milovanović je dodao da je Đoković tražio da se skine sa ATP liste, međutim, kako kaže, našao je snagu i krenuo dalje.

Foto: TvPink Printscreen

Apostolovski je naglasio da je Đoković za njega čovek godine.

Gosti Novog jutra sumirali su utiske i komentarisali najpopularnija politička dešavanja u 2018.godini, a to je situacija sa Kosovom i Metohijom.

Glavni i odgovorni urenik portala Blic.rs Marko Stjepanović, rekao je da bi ulazak u EU trebalo da postane tehničko pitanje.

Foto: TvPink Printscreen

- Ukoliko ste uređena država koja zadovoljava sve potrebe svojih građana, pitanje EU postaje samo tehničko pitanje. Jer ukoliko imate sistem, državu i njene organe koji upravljaju celim sistemom, onda sve ide svojim tokom - rekao je Stjepanović.

Milovanović je naveo je da nas sasvim sigurno tek čeka sudbonosni dogovor oko istorijskog pitanja Kosova, istakavši da je mnogo bitno šta će se dešavati u sledećem periodu.

- Sasvim sigurno uskoro mora doći do trenutka kada će se pregovarati o sudbini Kosova. Trenutno je u Americi takva situacija, da ukoliko Srbija ne nađe neko rešenje dok je Tramp na vlasti i dok su ovakve okolnosti, bojim se da posle toga može da se desi da promenom vlasti i demokrata možemo da se vratimo u poziciju kada Amerika nije postavljala nikakvo pitanje i kada se o tome nije raspravljalo - rekao je Milovanović.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, svako mora da razmisli za sebe šta bi on uradio u ovom sudbonosnom trenutku.

Apostolovski dodaje da je Srbija od 1991. godine u konstantnoj krizi i ističe da 2019. godina može biti presudna za rešavanje iste.

- Mi nismo imali neku generaciju kao u vreme Jugoslavije, da bar jedna generacija dane dušom i odmori. Voleo bih da u narednij godini uplovimo u neke mirnije vode. Generacije posle nas zaslužuju jedan miran period gde neće razmišljati o ratovima i neredima, već će uživati u životu - rekao je Apostolovski.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Marko Stjepanović

#Novo jutro

#Saša Milovanović

'