AKTUELNO

On je pozvao i sva pravna lica da ispune svoje obaveze i očiste trotoare i prilaze njihovim lokalima.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je opšti utisak da gradske komunalne službe nikad nisu bolje funkcionisale uprkos teškim uslovima u kojima rade, saopštila je Gradska uprava.

Vesić je rekao da se preventivno bacanje soli i kalcijum-hlorida po kolovozu pokazalo kao odličan potez u prevenciji pojave leda na kolovozu. On je rekao da je od početka zime na beogradske ulice bačeno oko 5.000 tona soli, kao i oko 100 tona kalcijum-hlorida, a da u zalihama grad ima oko 14.000 tona soli i oko 300 tona kalcijum-hlorida, što je kako navodi, dovoljno za ostatak zime.

- Javno komunalno preduzeće "Beograd-put" ima oko 100 vozila, a juče smo dodatno angažovali i putarske mašine, koje su korišćene na važnim pravcima kada je vodovod u pitanju kako u tim ulicama ne bi došlo do pojave leda i pucanja cevi - rekao je Vesić.

Foto: Beta

On je kazao da je prosečna starost kamiona za čišćenje snega oko 20, a pomoćnih vozila oko 15 godina i najavio kupovinu 10 novih kamiona u 2017. godini.

Vesić je pozvao vozače da ne voze trasama koje koriste komunalne službe Beograda, kao i da oslobode prilaze i ulice drugog i trećeg prioriteta, kako bi vozila mogla da prođu i obave svoj deo posla. Vesić je rekao da svi prihvatni centri rade 24 časa dnevno, a da je Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" juče imalo 36 intervencija.

S. P.

#Beograd

#Goran Vesić

#Zima

'