AKTUELNO

U Beogradu od jutros nema skraćenja linija javnog gradskog prevoza i grad normalno funkcioniše, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Pink.

Vesić je dodao da su tokom jučerašnjeg dana i noći očišćene sve ulice prvog prioriteta, a čisto je i oko tri četvrtine ulica drugog prioriteta.

Prema njegovim rečima, tokom noći bačeno je oko 290 tona soli i 40 tona kamenog agregata, tako da je, ako se na to doda količina od jučerašnjeg dana, bačeno ukupno oko 1.100 tona soli.

- Zaliha ima dovoljno. Trenutno najveći problem je led i niska temperatura, sinoć je u Karađorđevom parku zabeleženo minus osam stepeni. Ledeni talas se očekuje i narednih dana zbog čega vozači treba da budu više nego oprezni - rekao je Vesić.

Foto: TvPink Printscreen

On je podsetio da je juče oko 10 časova JKP "Beograd-put" ušlo u četvrti stepen angažovanja kada se ispostavilo da su padavine veće nego što su prognozirane.

Palo je 11 centimetara snega, a bilo je prognozirano dva centimetra i grad je bio očišćen.

Govoreći o stepenu pripravnosti u kome se nalazi Zimska služba, a trenutno je treći, Vesić je podsetio da tu odluku donosi Štab za vanredne situacije na osnovu prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda i rekao da smo od jutros u trećem stepenu pripravnosti.

- Od večeras Zimska služba je ponovo u četvrtom stepenu pripravnosti, što znači da je na ulicama 90 kamiona i još 25 manjih vozila 'Beograd-puta', kao i sedamdesetak vozila drugih komunalnih preduzeća, a treći stepen podrazumeva da se na ulicama nalazi 61 kamion - rekao je Vesić.

Foto: TvPink Printscreen

U Beogradu ima oko 1.800 kilometara ulica prvog prioriteta, oko 400 kilometara ulica drugog prioriteta, a ostatak, oko dve hiljade kilometara malih ulica je u trećem prioritetu.

#Goran Vesić

#Sneg

#Ulica

'