AKTUELNO

Čestitke za najradosniji hrišćanski praznik.

Predsednici Pokrajinske vlade i Pokrajinske skupštine, Igor Mirović i Ištvar Pastor čestititali su Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji praznik slave po julijanskom kalendaru.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor poželeo je da predstojeći božićni praznici svima donesu više razumevanja, zadovoljstva i spokoja.

- Želim vam da ga provedete u dobrom zdravlju i u krugu porodice i vaših najmilijih. Hristos se rodi! - poručio je Pastor.

Svima koji praznik slave 7. januara, Božić je čestitao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U ime Pokrajinske vlade i lično ime, svim vernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru, čestitam najradosniji hrišćanski praznik. Dan Hristovog rođenja nas uvek podseća da su uzajamno poštovanje, solidarnost, tolerancija i zajedništvo temeljne vrednosti na kojima moramo graditi budućnost. Želim vam da Badnje veče i Božić provedete u miru, ljubavi i zdravlju sa porodicom i prijateljima - naveo je Mirović u čestitki.

I direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević čestitao je praznik Hristovog rođenja.

- Neka nas radost rođenja Sina Božijeg nadahne da dostojno obeležimo veliki jubilej osam vekova samostalnosti naše pomesne Crkve, svedočeći da smo dostojni naslednici Svetog Save i svih svetih roda srpskog... Srećna i blagoislovena Nova 2019. godina - poručio je Radojević.

Čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima uputio je i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

- Želim da praznik rođenja Bogomladenca Hrista bude trajni podsticaj našem narodu, našoj državi i svim ljudima dobre volje da svi zajedno doprinosimo negovanju duhovnosti i kulturnog identiteta, kao i izgradnji i očuvanju mira i napretka. U nadi da ćemo našim trudom uzrastati u duhu ljubavi, odgovornosti i uzajamnog poštovanja želim Vam srećne božićne praznike. Mir Božiji, Hristos se rodi - stoji u čestitki predsednika beogradske Skupštine.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vernicima u Republici Srpskoj, BiH i rasejanju čestitke povodom predstojećeg praznika Hristovog rođenja.

Dodik je istakao da Božić ujedinjuje ljude oko neprolaznih civilizacijskih vrednosti mira, ljubavi i poštovanja i podseća na važnost međusobne solidarnosti.

- Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav `Mir Božiji - Hristos se rodi`, svim vernicima želim da predstojeće božićne praznike provedu onako kako dolikuje tradiciji, u miru i radosti, u krugu svoje porodice, prijatelja, poštovalaca ovog svetog praznika - istakao je Dodik u božićnoj čestitki.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović takođe je uputila najiskrenije čestitke povodom pravoslavnog Božića sa željom da najradosniji hrišćanski praznik - dan Hristovog Rođenja donese radost i mir, ličnu i porodičnu sreću, u duhu uzajamne ljubavi i praštanja.

Istovremeno, u kabinet srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsedništva u Sarajevu danas je tradicionalno unesen badnjak.

#Božić

#čestitka

'