AKTUELNO

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda, izjavio je da su sve ulice prvog prioriteta očišćene od snega i da nijedna linija javnog prevoza nije skraćena.

Nikodijević je za TV Pink rekao da je JKP Beograd-put i noćas dobro obavilo svoj posao tretirajući sve ulice preventivno i da jednako kvalitetno posao obavljaju i „Beogradske elektrane”.

- Beograd-put u zimskim uslovima održava preko 2.200 kilometara ulica. Ulice prvog prioriteta noćas tretirane, a do četiri sata popodne biće završene i ulice drugog prioriteta. Preventive radi bačano je devedest tona soli zbog najave ledene kiše i novih snežnih padavina. Nastavlja se rad u četvrtom stepenu, što znači 90 velikih kamiona i više od 145 vozila različite mahanizacije - istakao je Nikodijević, dodajući da prema meteorološkim najavama ovakve vremenske prilike, a istovremeno i pun kapacitet Zimske službe, trebalo bi da traju do 15. januara.

Foto: TvPink Printscreen

- Do jučerašnjeg dana nije bilo većih havarija od početka grejne sezone. Nažalost, instalacije su u pojedinim delovima grada stare i kod velikih oscilacija temperature može doći do pucanja cevi, dodao je Nikodijević, podsećajući da je do toga došlo juče na Magistrali 2, Toplane „Dunav”.

- Dve stotine podstanica ispalo je iz sistema zbog čega se odmah krenulo sa alternativnim povezivanjem, tako da je do 16 sati povezano 57, do 23 sata više od sto podstanica, a noćas je sistem uspostavljen u potpunosti. Godišnje se ulaže više od dve milijarde dinara u remont sistema, ali, nažalost, to nije dovoljno da bi se sredilo ono što nije rađeno decenijama. Zato ćemo nastaviti da radimo na tome, istovremeno čineći sve da se u slučaju havarija reaguje u najkraćem mogućem roku - naveo je Nikodijević.

#Nikola Nikodijević

'