AKTUELNO

U većem delu Srbije, sem na krajnjem severu Vojvodine, snežne padavine dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, saopštio je jutros AMSS.

U nižim predelima na putevima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja kolovoza, ima snega u rastresitom, ili ugaženom stanju do 5 cm, na teritoriji Bačke, Novog Sada, Rume, Zrenjanina, Pančeva, Valjeva, Mačve, Kolubare, Beograda, Požarevca, Kragujevca, Kruševca, Užica, Požege, Čačka, Zaječara, Niša i Vranja.

Najviše snega palo je u regionima Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Ivanjice, zbog čega je na ovim putevima odvijanje saobraćaja i najteže.

AMSS vozačima savetuje da zbog lošeg vremena ne kreću na put ako ne moraju, a preporučuje se period od 9 do 17.00 sati. Takođe treba koristiti puteve prvog prioriteta i pored toga što su oni možda duži.

Na put treba ići isključivo sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimskom opremom, i prilagoditi brzinu predviđenu za zimske uslove vožnje.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Zadržavanja teretnih motornih vozila, na izlazu iz zemlje na Kelebiji su oko 180 minuta, na Horogšu oko 90 minuta, a na Batrovcima oko 60 minuta.

#Sneg

#Stanje na putevima

'