AKTUELNO

Na novoj listi lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje biće 61 novi lek, a ove godine biće potpisani ugovori sa 11 privatnih klinika u kojima će o trošku države moći da se uradi vantelesna oplodnja.

Borac za ljudska prava i direktor NVO,,Sigurna pozicija’’Dejan Nestorović ocenio je za Pink.rs da je veliki uspeh Ministarstva zdravlja, ali i podvig na izuzetnim merama koje su preduzete na prevenciji i unapredjenju zdravlja ljudi.

Zdravstveni sistem u Srbiji,na čelu sa ministrom gospodinom Zlatiborem Lončarom,bolje funkcioniše nego u mnogim zemljama u EU i regiona,tako da su i mnoge strane diplomate fascinirane refomama i merama srpskog ministarstva, što lično mogu da posvedočim.

Da pogledamo istini u oči, i da se pogledamo u ogledalu. Zdravstvo u Srbiji, je tako reći besplatno.Kvalitet pružanja medicinskih usluga, je iznad prseka i pretiče mnoge zemlje EU,bez obzira što smo prošli težak ekonomski i društveni period u protekle dve decenije.

Izuzetna je obrazovanosti naših medicinskih tehničara i sestara, o kojoj je izlišno bilo šta govoriti, jer se Nemačka utrkuje da nam uzme i uposli što veći broj kvalitetnih zdravstvenih radnika,nego što je, isto učinila sa madjarskim medicinskim kadrom.

Foto: Privatna arhiva

Izuzetna je obrazovanosti naših medicinskih tehničara i sestara, o kojoj je izlišno bilo šta govoriti, jer se Nemačka utrkuje da nam uzme i uposli što veći broj kvalitetnih zdravstvenih radnika,nego što je, isto učinila sa mađarskim medicinskim kadrom.

Stavljanjem indikacija bolesti koje do sada nisu mogle da se leče u inostranstvu,biće omogućeno da se van granica Srbije, rade neke genetske analize, što pokazuje izuzetnu humanost i ozbiljnost gospodina ministra zdravlja gospodina Zlatibora Lonačara.

Naravno, velika moralna i lična podrška na polju zdravstva, naciji mnogo znači, a koja dolazi i koju nesebično daje i pruža predsednik gospodin Aleksandra Vučić, svojim delima,a ne rečima, kada su u pitanju mnogi humani podvizi,u nabavci najsavremenije medicinske opreme za kliničke centre u Srbiji istakao je Nestorović za Pink.rs

#Dejan Nestorović

'