AKTUELNO

Sve ulice prvog prioriteta biće očišćene do ponoći, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i naglasio da je na terenu sva mehanizacija koju grad poseduje.

- Sva mehanizacja koju grad ima je trenutno na terenu, i to već 24 sata. Na terenu je oko 112 vozila Beograd puta, 90 velikih kamiona i 32 mala, pored toga imamo oko 370 manjih mašina. Oko 1800 radnika komunalnih preduzeća čisti ulice, autobuska stajališta - rekao je Vesić i dodao:

- Kao što smo najavili, saobraćaj se otežano odvija od 16 sati, jer pada oko 2 centimetra snega na sat i špic je. U Beogradu je petkom intenzivniji sadržaj. Dok traje špic, do osam sati, naši kamioni ne mogu da rade u punom kapacitetu, jer se nalaze u kolonama - naveo je Vesić.

Foto: Pink.rs

Prema njegovim rečima, kamioni ne mogu da izađu iz kolona i da čiste.

- Oko osam sati, kada toliko automobila ne bude na ulicama, mi ćemo u punom kapacitetu čistiti. Mi ćemo do ponoći potpuno očistiti čitav prvi prioritet - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika ukazao je i na nekoliko problema koji su zabeleženi u Beogradu - autobusom broj 23 je kod Sajma, pre Mosta na Adi, preprečio ulicu, a u jednom trenutku stali su i tramvaju na Slaviji u Nemanjinoj ulici.

Foto: Pink.rs

Vesić je dodao da je u toku rešavanje u problema u Maksima Gorkog, gde se jedan trolejbus pokvario zbog problema na elektromreži.

Govoreći o Beogradskim elektranama Vesić kaže da normalno funkcioniše svih 38 postrojenja iz kojih se građani snabdevaju toplotnom energijom.

- Rade potpuno normalno. Imamo 24 ekipe koje su na terenu. Vodovodna mreža je u redu, kao i elektromreža. Komunalni sistem funkcioniše onako kako može u slučajevima kada je elementarna nepogoda - naveo je Vesić.

Foto: Pink.rs

Zamenik gradonačelnika istakao je da je širom prestonici na snazi narandžasti meteoalarm, a u pojedinim delovima i crveni meteoalarm.

#Goran Vesić

#Sneg

'