AKTUELNO

U Srbiji danas vetrovito uz postepeno naoblačenje mestimično s kišom, uglavnom u Vojvodini i na jugu i jugozapadu Srbije, a na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na planinama i u košavskom području povremeno i olujni koji će krajem dana biti u slabljenju. U nižim predelima predviđeno je intenzivno topljenje snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura kretaće se od minus pet na istoku i jugoistoku, do pet na jugu Banata. Najviša temperatura biće od dva, koliko će biti u Timočkoj Krajini, do deset stepeni Celizujsa.

U Beogradu će sutra biti vetrovito uz postepeno povećanje oblačnosti i mogućnost kratkotrajne kiše, a tokom noći u višim delovima grada i kratkotrajan sneg. Duvaće jak, povremeno olujni, jugoistočni vetar što će uz relativno visoku temperaturu usloviti intenzivno topljenje snežnog pokrivača. Jutarnja temperatura biće oko tri, a najviša dnevna osam stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u utorak, uz pad temperature, kiša ponovo preći u sneg ponegde i u nižim predelima, ali će padavine biti sporadične i slabijeg intenziteta U sredu u većem delu zemlje će biti umereno oblačno i bez padavina, samo još ponegde u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije kiša i sneg. U drugoj polovini sedmice temperatura će biti u postepenom porastu uz čestu pojavu padavina.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 28. januar 2019:

Biometeorološke prilike će biti nepovolјne naročito za nervno labilne osobe i srčane bolesnike. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti bezrazložna nervoza, reumatski bolovi i glavobolјa.

#Kiša

#Vreme

#Vremenska prognoza

'