AKTUELNO

U Srbiji će danas biti umereno oblačno vreme, sa temperaturom do 17 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Tokom dana će biti sunčanih perioda, samo na jugozapadu uz više oblačnosti mestimično sa kišom. Vetar umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata, u Pomoravlju i na planinama sa olujnim udarima.

Najniža temperatura od četiri do osam, u košavskom području oko 10, najviša dnevna od 12 do 17. U Negotinskoj Krajini od minus jedan do sedam.

U Beogradu umereno oblačno sa sunčanim periodima. Vetar umeren i jak, jugoistočni, povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura oko osam, najviša dnevna oko 17.

U Srbiji narednih dana oblačno vreme. U nedelju toplo i vetrovito uz intenzivno topljenje snežnog pokrivača. Na severu, zapadu i jugozapadu mestimično sa kišom. Od ponedeljka svežije sa temperaturom oko proseka.

Biometeorološka prognoza za subotu, 2. februar 2019:

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama. Glavobolјa i nemir su mogući kao meteoropatske reakcije.

#Proleće

#Vreme

#Vremenska prognoza

#Zima

'