AKTUELNO

Još uvek nije poznat uzrok požara.

Olujni vetar koji duva brzinom od preko 80 kilometara na čas, preti da raširi požar, koji je večeras izbio u domaćinstvu Albina Ramovića, u selu Ramovska mahala.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Sjenica Mikaila Kaličanina, koji je sa saradnicima krenuo u pomoć postradaloj porodici, za sada znaju da su izgorela tri ogromna stoga sena, a vetar koji duva velikom brzinom preti da vatrenu stihiju prenese na ostatak ekonomskog domaćinstva, ali i na kuću.

-Dodatne probleme pričinjava i činjenica da je MZ Trijebine u kojoj se nalazi zaseok Ramovska mahala ostao večeras i bez struje zbog kvara na dalekovodu. Isti je slučaj i u MZ Bare, pa je bez struje trenutno oko 1.500 meštana - ističe Kaličanin.

Zamenik predsednika opštine Sjenica kaže da se do domaćinstva porodice Ramović ne može lako doći, jer je vetar napravio nove smetove, pa su u akciju gašenja i spašavanja pre vatrogasaca krenule teške građevinske mašine koje pokušavaju uprkos snažnom vetru da raščiste put.

-Ono što saznajemo sa terena putem telefonske veze je da je čitav komšiluk pritekao u pomoć porodici Ramović kako bi bar lokalizovali požar , ali je zbog silnog vetra to veoma teško - istakao je Kaličanin.

Za sada još nije poznat uzrok požara.

Č.N.

#Pešterska visoravan

#Požar

#Sjenica

'