AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će u septembru posao u zdravstvenim ustanovama dobiti 400 ili 500 najboljih đaka srednjih medicinskih škola.

Lončar se danas sastao s direktorima srednjih medicinskih škola u Srbiji, povodom početka nacionalnog programa zapošljvanja najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara, diplomaca ovih obrazovnih ustanova.

Ministar je rekao da vlada vodi odgovornu kadrovsku politiku u zdravstvu, politiku zadržavanja naših najboljih lekara i medicinskih sestara, jer je, kaže, cilj da o zdravlju građana Srbije brinu najbolji zdravstveni radnici.

- To je prioritet države Srbije, predsednika Vučića i Vlade Srbije - rekao je Lončar i naveo da je u toku prosle gopdine posao dobilo više od 160 najboljih studenata medicine.

Danas je dogovoreno da će od septembra i najbolji đaci medicinskih škola, njih između 400 i 500 dobiti posao u našim zdravstvenim ustanovama i, kako kaže, ministar, dobiće šansu da rade, da se usavršavaju i dobiće sve privilegije koje su neophodne da bi ostali ovde, u svojoj zemlji.

Lončar je istakao da će prioritet imati medicinske sestre i tehničari i u ovogodišnjem povećanju plata, kao i da će biti promenjen zakon i da će i oni moći u svojom matičnim ustanovama da rade popodne sa lekarima i imati dodatni vid zarade.

Ministarstvo zdravlja rekao je da je u prethodnom periodu, od 2014.godine do danas, u zdravstvenim ustanovama naše zemlje zaposleno više od 12.000 zdravstvenih radnika, od kojih su 7.000 medicinske sestre i tehničari.

#Zlatibor Lončar

'