AKTUELNO

Ime pisca Dobrice Ćosića poneće Zadarska ulica u Beogradu, dok će po istoričaru Miloradu Ekmečiću biti nazvana Travnička ulica.

- U skladu sa predlogom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a na osnovu odluke Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda, Zadarska ulica dobiće ime po Dobrici Ćosiću, a Travnička po Miloradu Ekmečiću - rekao je za Tanjug zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Podsetio je da su to ulice koje su u centru grada i dodao da su i Ćosić i Ekmečić svojim delom zaslužili da dobiju ulice u Beogradu.

- Na taj način nastavljamo našu politiku da se odužujemo važnim ljudima iz srpske istorije, a njih dvojica svakako to jesu - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da će se sa time nastaviti i ubuduće jer u Beogradu ima dosta ulica koje, prema njegovom mišljenju, treba da promene ime jer su ih dobile u vreme kada je Beograd bio glavni grad Jugoslavije.

- Tako u Beogradu imamo Porečku ulicu, Hrvatsku ulicu, Bjelovarsku, Varaždinsku...ne znam zašto bismo mi imali ulice gradova koji više nikakve veze nemaju sa nama, a pritom u tim gradovima ne postoji beogradska ulica - rekao je Vesić.

Imena ulica se menjaju kroz projekat koji Grad Beograd radi sa Vladom Srbije, naveo je i istakao da promena imena ulica građane neće ništa koštati, odnosno građani neće plaćati izmenu ličnih dokumenata.

#Beograd

#Goran Vesić

#Ulica

'