AKTUELNO

Beograd nije napustio Srbe na KiM, istakao je ministar Vulin.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je da Srbe na Kosovu i Metohiji čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu.

- Srbe na KiM čuva Beograd, Srbe na KiM čuva rezolucija 1244, Srbe na KiM čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu. Znam da bi Mustafa voleo da se Vučić nije izborio za pravo da štiti Srbe na KiM, umesto da kao nekada Srbe zastupa popustljiva i slaba Vlada - poručio je Vulin, reagujući na izjavu kosovskog premijera Ise Mustafe "da Srbima na KiM ne treba zaštita Beograda jer ih štiti Priština".

Vulin kaže da zna da bi Mustafa, Tači, Haradinaj i Kurti voleli da je Beograd napustio Srbe na KiM ali "na njihovu žalost nije i neće".

Kako Priština čuva Srbe videli smo kada je sa KiM proterano 250.000 Srba, videli smo u pogromu i spaljenim crkvama 17. marta 2004, videli smo u streljanoj Goraždevačkoj deci, u pobijenim žeteocima u Starom grackom, u više od 1.000 pobijenih Srba od 1999, podsetio je Vulin.

Kako Priština čuva Srbe vidimo u kamenovanim Đakovčanima, u opkoljenim metohijskim enklavama i u preko 40.000 imovinskih zahteva koji se namerno ne rešavaju čime se nastavlja pljačka imovine Srba, naveo je Vulin.

S.M.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#Srbin

#Voz

'