AKTUELNO

Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se danas od ubijenog Mirka Butulije na komemoraciji koja je održana u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, a na Novom groblju okupio se veliki broj prijatelja, kolega, kao i članovi porodice kako bi prisustvovali poslednjem ispraćaju posmrtnih ostataka predsednika AMSS.

Butulija će biti sahranjen u sredu na groblju u trebinjskom selu Mosko.

Butulija je ubijen u petak u svojoj kancelariji kad mu je generalni sekretar AMSS-a i njegov dugogodišnji prijatelj Predrag Đurđev (43) ispalio više hitaca u glavu i telo. Đurđev je posle toga presudio i sebi hicem u glavu.

Foto: Informer

Biografija

Rođen je 19. septembra 1976. godine u Dubrovniku, a detinjstvo je proveo u Trebinju. U Beogradu je nastavio školovanje. Bio je oženjen i otac četvoro dece. Kao diplomirani ekonomista, bio je i član Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. i uvaženi član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije. Imenovan je 2018. godine i za člana Upravnog odbora FIA Medunarodne automobilske federacije Centralno-evropske zone, u kojoj se zalagao se za razvoj i popularizaciju auto-moto sporta u Srbiji. Bio je pasionirani ljubitelj dvotočkaša, uživao je ugled i u Međunarodnoj motociklističkoj federaciji FIM kao predsednik Moto-saveza Srbije, a svoju strast delio je i s pripadnicima moto-kluba Stara Hercegovina, koji je osnovao u Srbiji.Butulija je od 2014. bio i predsednik Rukometnog kluba Crvena zvezda, koji nakon devetogodišnje pauze uzima trofej i osvaja Kup Srbije, a bio je i potpredsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.Butulija, poreklom Hercegovac, radio je na očuvanju tradicije i obicaja rodnog kraja kroz Udruženje Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu, u kom je obavljao funkciju potpredsednika. Iza sebe je ostavio suprugu i četvoro dece.

Pročitajte još: POSLEDNJI KRUG ZA UBIJENOG BUTULIJU: Porodica i prijatelji se oprostili od predsednika AMSS – Potresni govori, suze i jecaji odzvanjali na komemoraciji (FOTO+VIDEO)

#Mirko Butulija

#Sahrana

'