AKTUELNO

Naveo je da je sezona rekonstrukcije ulica u Beogradu startovala s Vukasovićevom ulicom u Rakovici i dodao da je danas počela da se radi i Resavska ulica, u delu od Nemanjine prema Višegradskoj.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na asfaltiranju dela Vukasovićeve ulice u Rakovici, čime je, kako je rekao, otvorena sezona rekonstrukcije beogradskih ulica.

Vukasovićeva ulica je bila u jako lošem stanju, rekao je Vesić novinarima i dodao da se ta ulica sada rekonstruiše u delu od ulice Petra Konjovića do Srpskih udarnih brigada, a da je prošle godine urađen deo od Srpskih udarnih brigada do Borske ulice.

Posao će biti završen u narednih pet dana, najavio je Vesić i precizirao da radovi koštaju oko pet miliona dinara.

- Mi ćemo u opštini Rakovica raditi veoma mnogo ulica, a naročito onih malih, zato što se trudimo da izađemo u susret građanima tamo gde postoje problemi. Trudimo se, gde god možemo, da sredimo ulicu, napravimo parkić, da uradimo nešto što će poboljšati kvalitet života ljudi - rekao je Vesić.

Naveo je da je sezona rekonstrukcije ulica u Beogradu startovala s Vukasovićevom ulicom i dodao da je danas počela da se radi i Resavska ulica, u delu od Nemanjine prema Višegradskoj.

Vesić je istakao da je potrebno oko 500 miliona evra da se u narednih deset godina rekonstruišu sve ulice u Beogradu.

- Ako to budemo uspeli da uradimo, da održimo taj tempo, u narednih deset godina više nećemo imati ulice koje su problematične - dodao je Vesić.

Naveo je da se sve ulice, izuzev onih malih, jer u njima za tim nema potrebe, rade tako što Institut za puteve proceni desetogodišnje opterećenje i onda se u skladu s tim procenama rekonstruiše ulica kako ne bi morala da se radi svakih nekoliko godina što je, kaže Vesić, ranije bio slučaj.

Tokom obilaska radova, Vesić je sa građanima ovog dela Rakovice razgovarao o njihovim problemima i kako oni mogu da se reše.

#Goran Vesić

#Rekonstrukcija

'