AKTUELNO

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je za TV PINK da su radovi na rekonstrukciji dela Knez Mihailove ulice kod Palate Albanija su završeni, da su ploče zamenjene, i da je urađena čvršća i kvalitetnija podloga kako bi sve bilo dugotrajnije.

- Jedan broj ploča je ispucao zbog velike frekvencije građana, ali i zbog završetka zimske sezone, temperaturnih razlika i posipanja soli. Deo problema dolazi i zbog toga što određeni broj ljudi ovuda prolazi svojim kolima što ćemo pokušati da rešimo postavljanjem potapajućih stubića koji će omogućavati ulazak u ovaj deo ulice samo stanarima i vozilima hitne službe - rekao je Nikodijević.

On je rekao i da se u ovom delu grada radovi odvijaju na nekoliko mesta i precizirao da se završava prva faza radova na rekonstrukciji Trga Republike.

- Kada budemo za nekoliko nedelja krenuli u drugu fazu rekonstrukcije, doći će do zatvaranja dela saobraćaja, kao i do pomeranja okretnice autobusa i trolejbusa o čemu će građani biti na vreme obavešteni - rekao je Nikodijević.

Kako je preneo gradski sekretarijat za informacije, on je naveo da se radi i kompletna rekonstrukcija Resavske ulice od Nemanjine do Višegradske koja podrazumeva zamenu vodovodnih i kanalizacionih instalacija, novi asfalt i nova parking mesta.

Predsednik Skupštine grada je najavio i da će u prvoj polovini ove godine početi radovi na velikoj deonici - ulica 27. marta, Cara Dušana i Džordža Vašingtona - koje su u lošem stanju i biće kompletno rekonstruisane.

- Pokušavamo da ovim radovima nadoknadimo sve ono u čemu je Beograd zaostajao u prethodnih dvadesetak godina - naglasio je Nikodijević.

#Nikola Nikodijević

#Rekonstrukcija

#knez Mihailo Obrenović

'