AKTUELNO

Na Beogradskom sajmu otvoreni su 54. Međunarodni salon automobila i 13. Međunarodni sajam motocikala Motopassion koji će trajati do 31. marta.

Posetioce će dočekati više od 400 izlagača iz tridesetak zemalja, a u okviru Salona automobila pod sloganom "U retrovizoru" predstaviće se 35 automobilskih brendova i 11 brendova proizvođača lakih privrednih vozila.

Motopassion je privukao 36 brendova, a od tog broja 23 brenda su prijavila čak 50 premijernih nastupa u sektoru motocikala, kvadova, skutera ili električnih bicikala.

Sajmove je otvorio 92-godišnji glumac Vlasta Velisavljević, koji je jedan od dvojice najstarijih vlasnika vozačke dozvole u Srbiji.

On je rekao je da nema "besan" auto, ali da vozi dugi niz godina i da mu neki put i policija "progleda kroz prste".

Podsetio je da se u Beogradu, oko Kalemegdana nekada vozila čuvena trka "Formule 1" u kojoj su učestvovali naši vozači, ali i najveće svetske zvezde.

Predsednik Skupštine Udruženja proizvođača drumskih vozila Srbije Igor Ševo je rekao da je sve spremno za posetioce i izrazio nadu da će svi koji dođu u narednih deset dana uživati u svemu što su pripremili auto proizvođači i izlagači.

Foto: Tanjug

- Znajući da se ovaj sajam održava samo nekoliko dana nakon ženevskog sajma automobila, ovde ćemo videti dosta svetskih premijera i jako dobru ponudu. Ovu priliku koristim da svim izlagačima poželim uspešnih deset komercijalnih dana - rekao je Ševo.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR Novi Sad Đorđo Markeđani je rekao da je ta kompanija već sedmi put generalni sponzor ovog sajma.

- Oko dve trećine našeg portfolia čini osiguranje motornih vozila. Osim toga, ponosimo se inicijativama kojima podstičemo bezbednost i humano ponašanje učesnika u saobraćaju. Slogan našeg ovogodišnjeg sajamskog nastupa je 'Drumski heroj'. To je akcija kojom želimo da odamo priznanje vozačima koji u trenucima teških nesreća priskoče u pomoć povređenima na putu - rekao je Markeđani i svim izlagačima poželeo uspešan nastup na sajmu.

#Automobil

#Beogradski sajam

'