AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Nišu da će policajcima ponovo biti povećane plate i istakao da policajci sada imaju najveće plate u poslednjih 20 godina.

Stefanović nije rekao kada će biti novo povećanje zarada, ali je istakao da će plate biti povećane kako bi policajci imali pristojnu platu za posao koji obavljaju.

- Povećali smo broj ljudi i nabavili smo nova vozila, nove uniforme, a zarade su povećane nekoliko puta. Nije sve idealno, uvek ima prostora da bude bolje, ali mi svake godine unapređujemo rad policije. Na žalost, u prethodnom periodu niste imali prilike da vidite takvu vrstu unapređenja - rekao je Stefanović prilikom otvaranja stanice saobraćajne policije "Istok".

On je istakao da će tokom ove godine u Nišu biti zaposljeno još 50 policajaca, jer je želja MUP-a da popuni sva radna mesta koja nedostaju u niškoj policiji i pokaže da vodi računa o tom gradu.

U niškoj opštini Palilula, dodao je Stefanović, uskoro će biti otvorena nova policijska stanica kako bi se u tom delu grada gde postoji određeni broj drskih pljački i krađa povećao broj policajaca koji rade na terenu.

Foto: Tanjug

- Niška policija je se u proteklom periodu izuzetno dobro snašla i radila je na rasvetljavanju nekih slučajeva koji su u prošlosti zabrinjavali građane. Zahvaljujući dobrom radu policije mi u Nišu nemamo nikoga, bez obzira odakle dolazi, iz bilo koje političke opcije, ko može da kaže da će na bilo koji način biti zaštićen neko, bilo da zapali nečiji automobil ili da počini pljačku - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, policija u Nišu nije rasvetlila sve slučajeve paljenja automobila, ali jeste rasvetlila dosta slučajeva.

- Pre desetak, 15 godina, Niš je bio zaboravljen i zapušten. Nekada su ovde narko dileri otvarali kafiće i lokale, a niko nije smeo da izgovori njihovo ime jer su tadašnje vlasti bile vrlo "saradljive". Bilo je kafića i lokala u koje policajci nisu smeli da uđu. Ta vremena su prošla - izjavio je Stefanović.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je danas načelniku Policijske uprave u Nišu Slaviši Virijeviću kao poklon grada ključeve tri putnička automobila i jednog terenskog vozila.

Bulatović je rekao da će objekat nove policijske stanice u naselju "Đuka Dinić", u opštini Palila biti završen za dva i po meseca.

#Nebojša Stefanović

#Niš

#Policija

'