AKTUELNO

Zoološki vrt grda Beograda dobio je novog stanovnika - bebu indijskog nosoroga sa kojim će najmladići posetioci Vrta moći neposeredno da se druže narednih dana.

- Danas, prvog aprila, imamo razlog ne samo da se salimo već i da se radujemo - sinoć Mileva, ženka indijskog nosoroga, na svet donekla bebu koja je koja je, s obzirom da se rodila na Svetog Kirila, dobila ime Kića - objavljeno je na Fejsbuk grupi "Prijatelji Beo Zoo Vrt-a".

I majka i beba su dobro, a najmlađi posetioci Vrta sledećih nekoliko dana će moći da se neposredno druže da njima u "Dečijem zoo vrtu".

Oni će nakon toga prebačeni u "Malu Indiju", nedavno otvoreni prostor površine tri hektara u neposrednoj blizini gradilišta budućeg tropikarijuma.

I dok se za Kićinu ishranu brine sama majka, s obzirom da je kao i svaka druga beba na mlečnoj dijeti, dotle je za Milevine nutricionističke potrebe zadužen Zoran Rajić.

Po svemu sudeći ovo proleće  će biti jedno od polodnijih u Beo zoo vrtu budući da pronove očekuju i pande, gorile, snežni leopardi, dodoi, delfini, tasmanijski tigrovi, jetiji i chupakabre.

#zoološki vrt

'