AKTUELNO

Zasad nije poznat stepen povreda.

Noć u Beogradu protekla je mirno, nije bilo saobraćajnih nezgoda, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U Beogradskoj ulici 33 na četvrtom spratu izbio je požar oko 07:30. Prema prvim informacijama povređena je jedna osoba, koja je prevezena u bolnicu.

Ekipe Hitne pomoći su noćas intervenisale 99 puta, od čega 10 puta na javnom mestu.

Macura je rekla da su se od hroničnih bolesnika najviše javljali srčani bolesnici, astmatičari i hipertenzičari.

Ekipe hitne pomoći juče su intervenisale 127 puta, od kojih 20 na javnom mestu, dogodile su se tri saobraćajne nezgode, u kojima su četiri osobe lakše povređene.

Danas su dežurne sledeće zdravstvene ustanove: KBC "Zemun", KBC "Dragiša Mišović", Institut za majku i dete, Institut za ortopediju, Urgentni centar i Očna klinika u Pasterovoj.

Savet lekara

Kako savetuje doktorka Nada Macura, u vremenu kada vladaju virusi, važno je što češće provetravati prostorije u kojima se boravi, kako se respiratorne infekcije ne bi širile. Takođe je važno iz kuće izaći sa adekvatnom odećom i obućom, kako bi se ledeni dan lakše podneo. U saobraćaju treba biti oprezan, jer su kolovozi klizavi, a na pojedinim deonicama ima i magle. Poseban oprez savetuje se pešacima, kojima se savetuje da ulice prelaze samo na označenim delovima.

Kako je dodala dr Macura, važno je sačuvati dobro raspoloženje i optimizam, te će se tako lakše prebroditi početak nove radne nedelje.

A.V.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Intervencije

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'