AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je grafite sa govorom mržnje i uvredama koji su osvanuli na ambasadi Mađarske u Beogradu.

- U ime grada Beograda najoštrije osuđujem grafite sa govorom mržnje i uvredama koji su osvanuli na zgradi mađarske ambasade u Beogradu - rekao je Vesić i dodao da je Beograd uvek bio kosmoplitiski i antifašistički grad čijim stanovnicima je, kako kaže, strana svaka mržnja prema drugim ljudima ma koje vere ili nacije bili.

Foto: Tanjug

- Nažalost, u našem društvu ima sve više govora mržnje i pretnji nasiljem. Tako je opozicioni političar Sergej Trifunović pre desetak dana javno pretio Mađarima pred svojim pristalicama. Kada jedna javna ličnost sebi dozvoli da javno preti Mađarima koji žive u Srbiji tada je to poziv fašistima i huliganima da iscrtaju kukaste krstove na mađarskoj ambasadi - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Vesić podseća da su osudili, kako kaže, i govor mržnje glumca Sergeja Trifunovića.

- Beograd najoštrije osuđuje ovaj bezumni čin kao što smo osudili i govor mržnje Sergeja Trifunovića. To što oni rade nije Beograd. Zato se izvinjavamo Mađarima zbog ovog bezumnog čina a nadam se da će počinioci brzo biti pronađeni - zaključio je Vesić.

Foto: Tanjug

#Ambasada

#Goran Vesić

#Grafit

#Mađarska

'