AKTUELNO

Hitna pomoć je tokom noći intervenisala 112 puta, a 36 puta na javnom mestu.

Tokom prethodne noći, u Beogradu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj je povređen lakše povređen muškarac (38).

Kako je za portal Pink.rs rekla portparol Hitne pomoći Nada Macura, do nesreće je došlo u 20.55 sati u Bulevaru vojvode Putnika, povređeni muškarac zbrinut je na mestu nesreće, odbio je bolnički tretman i dobio uput da se javi u bolnicu ako oseti neke tegobe.

Hitna pomoć je intervenisala 112 puta od toga 14 puta na javnom mestu. Od hroničnih bolesnika najviše su se za pomoć javljali astmatičari i hipertoničari.

Prema njenim rečima, tokom jučerašnjeg dana, zabeleženo je 147 intervencija Hitne pomoći od čega 36 na javnom mestu, dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda i jedan požar.

Danas su, od zdravstvenih ustanova, dežurne KBC "Zvezdara", KBC "Bežanijska kosa", Dečja klinika u Tiršovoj, Dečja bolnica "Olga Dedijer" i Urgentni centar.

Macura je savetovala sve hronične bolesnike da zbog inja i mraza u jutarnjim časovima ne izlaze iz kuće i apelovala na mlađe osobe i njihove komšije da im priteknu u pomoć.

Ona je rekla da je obavezno provetravati prostorija, zbog suvoće vazduha i bakterija. Macura je posavetovala sve građane da se adekvatno oblače i da piju tople napitke.

Č.N.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'