AKTUELNO

Grupa meštana Borče protestovala je danas ispred pekare "Roma", jer je sin vlasnika tog objekta na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj pokazuje dvoglavog orla - simbol Velike Albanije.

Jedan od učesnika protesta Ivan Knežević rekao je da je fotografija nastala pre dve godine, u centru Beograda, ali da su oni za nju saznali pre tri dana.

Kaže da su oni revoltirani fotografijom i smatraju to nepoštovanjem i promovisanjem Velike Albanije. Ulaz u pekaru blokiran je stolicama iz bašte, a automobil vlasnika pekare oblepljen je plakatima sa porukom "Kosovo je srce Srbije". Na mestu događaja je prisutna i policija koja, takođe, obezbeđuje pekaru, odnosno dve radnice u lokalu.

Pred pekarom su uglavnom mlađi ljudi koji kažu da su se okupili na poziv preko društvenih mreža, a Knežević je rekao novinarima da očekuju da pekara bude zatvorena. Ima, međutim, i onih koji traže da se vlasnici pekare isele.

Na službeni broj pekare Tanjugu se javio vlasnik, ali nije želeo da komentariše događaj. Nedavno su u Dolovu kod Pančeva, takođe, meštani protestovali, jer su se na FB pojavile fotografije vlasnika pekare koji su pokazivali simbole albanskog orla, kao i one sa oružjem u rukama. Policija je tada obezbeđivala imovinu i lica, ali su vlasnici ubrzo napustili i objekte u Dolovu, kao i onaj koji su držali u Pančevu.

#Borča

#Protest

#Velika Albanija

'