AKTUELNO

Mali uručio vaučere prvorođenim bebama

Gradonačlenik Beograda Siniša Mali uručio je danas po 300.000 dinara prvorođenim bebama u Beogradu - devojčici Eleni i dečaku Vuku, koji su rođeni na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj gde se tokom noći rodilo još 16 beba. On je Eleninoj majci Nataši Radojević i majci dečaka Vuka Milini Petrov uručio vaučere od po 300.000 dinara i bebi pakete.

Elena je prvo dete u porodici, rođena je sekund posle ponoći, dugačka je 50 centimetara i teška 2,95 kilograma, dok je dečak Vuk rođen minut posle ponoći, dugačak je 53 centimetra i težak 3,7 kilograma i drugo je dete u porodici.

-Svake Nove godine imam verovatno najlepšu dužnost, a to je da posetim prvorođenu bebu u našem gradu- rekao je Mali, dodavši da je ove godine donekle izmenjena dosadašnja tradicija, te se vaučer od 300.000 dinara, koji je dosad uručivan provorođenoj bebi, ove godine uručuje i prvorođenom dečaku i prvorođenoj devojčici.

-Ovo je naš način da promovišemo i podstaknemo natalitet u Beogradu. Samo u ovom porodilištu tokom noći se rodilo 18 beba, a ako se po jutru dan poznaje, nadam se da ćemo imati mali bejbi bum, koji smo imali prošle godine, kada je u Beogradu rođeno 20.500 beba- istakao je on.

Mali je ocenio da je to pravi i najlepši način da se otpočne nova godina u gradu i poručio da će nastaviti sa odgovornom politikom prema roditeljima i deci koja je započeta 2015. godine.

Rekao je i da će naknade za nezaposlene porodilje biti 35.000 dinara, što je više nego 2014. godine kada su iznosile 20.000 dinara.

-Nastavljamo i sa dodelom bebi paketa svakom roditelju, koji sadrži 23 proizvoda neophodnih za prvih nekoliko dana nakon porođaja- dodao je Mali.

'