AKTUELNO

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević ispratila je danas prvu grupu penzionera sa Zvezdare koji su krenuli na besplatan jednodnevni izlet u Kovačicu.

Prvu grupu penzionera, njih 200, pozdravili su i članovi Opštinskog veća Zvezdare Vladan Jeremić, Dušan Ignjatović i Miloš Stoilković. U narednom periodu predviđeno je da 8.000 penzionera sa teritorije ove opštine vidi zanimljivosti i prirodne lepote širom Srbije u ukupno planirana 24 izleta.

Foto: Grad Beograd

– Naš grad vodi odgovornu socijalnu politiku i posebnu pažnju posvećujemo starijim sugrađanima. Zdravo starenje predstavlja jedan od osnovnih stubova socijalne zaštite. U skladu sa tim razvijamo različite programske sadržaje, nastojeći da na taj način pozovemo sve one koji su pristali na pasivnu strategiju starenja, da im pokažemo koliko su važni za nas i društvo u celini. Jedan od takvih primera su i izleti za penzionere. Sa ovakvim izletima ćemo nastaviti i dalje, planiramo preko 50.000 izleta za naše starije sugrađane sa različitih opština. Naš cilj je da penzioneri zdravim i aktivnim starenjem, kao i zajedničkim druženjem provode kvalitetno svoje slobodno vreme. Na ovaj način stvaramo duh zajedništva koji krasi naš grad, jer upravo svi zajedno gradimo jedan lepši i bolji Beograd – rekla je Nataša Stanisavljević.

Foto: Grad Beograd

Foto: Grad Beograd

Član Opštinskog veća Zvezdare Vladan Jeremić istakao je da su najstariji sugrađani veoma zadovoljni jer. pored turističkih obilazaka, imaju prilike da steknu nova prijateljstva i naglasio da će sada već tradicionalni izleti biti organizovani i u narednom periodu.

#Penzioner

#Zvezdara

'