AKTUELNO

Maksimalna temperatura će biti oko nule.

U Srbiji će danas biti hladno, u većem delu maglovito i tmurno. Ponegde, uglavnom na jugu moguće je provejavanje slabog snega, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Na visim planinama biće pretežno sunčano.Vetar slab, uglavnom severni. Jutarnja temperatura od minus osam do minus četiri, najvisa dnevna od minus četiri do nula stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladno. Ujutru će biti maglovito, a magla ili niska oblačnost će se ponegde na širem području grada zadržati i tokom prepodneva. Jutarnja temperatura biće oko minus četiri, najviša dnevna minus jedan stepen.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do kraja sedmice biće hladno, u jutarnjim satima mestimično magla, a u petak i subotu i jak mraz. Dnevna temperatura u vecini mesta biće ispod nule, ledeni dani. Početkom naredne sedmice jutarnja i dnevna temperatura u porastu, do utorka suvo, zatim do kraja perioda mestimicno će padati kiša ili sneg.

Biometeorološka prognoza za Srbiju

Zadržava za period sa relativno nepovoljnim uticajem biometeorološke situacije na hronične bolesnike, a naročito na cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, promenljivo raspoloženje i poremećaj sna. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

J. Stanković

#Magla

#Sneg

#Vreme

#Zima

'