AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović učestvovao je danas na panel-diskusiji povodom predstavljanja publikacije „Riznica ukusa Vojvodine“, istakavši da je u ovomizdanju sažeto ono što AP Vojvodinu čini autentičnom i privlačnom.

Cilj izdavanja publikacije je da se na jednom mestu objedinjeno predstave gastronomska, kulturna i turistička ponuda AP Vojvodine.

- Sve što je stalo u ovu riznicu ukusa zaista jeste upečatljiva potvrda jedne izuzetne tradicije, koju su stvarali vekovi i međusobno prožimanje naroda, što je formiralo jedan specifičan način života, bogatstva, ukusa i sklada vojvođanskih različitosti - kazao je predsednik Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

S obzirom na to da je turizam, dodao je predsednik Mirović, jedna od najperspektivnijih privrednih grana i naša velika razvojna šansa, jer imamo šta da ponudimo, ova publikacija biće deo ukupne turističke ponude AP Vojvodine.

Bez jake podrške Pokrajinske vlade turizam se u AP Vojvodini ne bi mogao tako brzo razvijati, kazala je Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Želeli smo da damo doprinos razvoju kulture, turizma i agrokulture i svim specifičnostima koje su karakteristične za AP Vojvodinu, izjavio je Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja.

#Igor Mirović

#Vojvodina

'