AKTUELNO

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije a od sredine dana uz lokalni razvoj oblačnosti biće mestimično kiša ili pljuskovi sa grmljavinom, izraženiji u severoistočnim i istočnim krajevima, gde se ponegde očekuju obilnije padavine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na području Banata, Pomoravlja i istočne Srbije sutra se očekuju ponegde jaki pljuskovi sa grmljavinom i lokalno velikom količinom padavina, dvadeset litara na metar kvadratni za tri sata.

Duvaće slab i umeren vetar, jugoistočni. Jutarnja temperatura ketaće se od 10 do 14 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 23 do 27 stepena Celzijusa.

U Beogradu pretežno sunčano i toplije. Od sredine dana uz lokalni razvoj oblačnosti u pojedinim delovima grada očekuje se kratkotrajna kiša, ili pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, jugoistočni. Jutarnja temperatura biće 14 stepeni, a najviša dnevna oko 25.

Foto: Pixabay.com

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo oblačno, malo svežije sa lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, pljuskova i grmljavina.

U Beogradu će narednih sedam dana biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za nedelju 19. maj 2019. godine:

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Meteoropate mogu osetiti promenljivo raspoloženje i glavobolju.

#Sunce

#Vreme

#Vremenska prognoza

'