AKTUELNO

Komunalna i interventna policija upravo oduzimaju još jedno vozilo članu Udruženja građana “CarGo” u Krnjači, a veliki broj građana okupio se kako bi pružio podršku članu Udruženja, saopštava to Udruženje.

- Na licu mesta nalazi se i Pauk služba, koja je već organizovano čekala vozilo člana Udruženja kako bi bilo nelegalno odneto, a zatim i protivzakonito zadržano na Parking servisu - navodi se u saopštenju.

Predsednik Udruženja "CarGo", Aleksandar Vučić, koji se uputio se na lice mesta, kaže da je "dosta nasilja i rata na ulicama Beograda".

Navodi da je ovo "samo još jedan vid pritiska na "CarGo" i institucije nakon jučerašnjeg protesta taksista i njihovih zahteva da se ugasi 'CarGo'".

- Ovo je zaista nečuveno. Nasilje nije rešenje. Beograd treba da bude grad mira i dijaloga, a ne nelegalnog oduzimanja vozila na ulicama. Kakva se poruka šalje građanima koji samo pošteno žele da rade svoj posao, ljudima koji žele da dobiju pomoć na putu, svima nama koji želimo da živimo u normalnoj atmosferi - upitao je Vučić.

Iz "CarGo"-a navode da je ovo šesti pokušaj oduzimanja vozila, a da je do sada policija oduzela četiri vozila članova Udruženja i da ih još uvek nije vratila iako, kako kažu, "nema zakonsko pravo da ih drži".

Udruženje ocenjuje "da su taksisti ti koji vode institucije, što su pokazali i nedavnim nasilnim upadom u saobraćajnu inspekciju".

- Njihova samovolja ne sme da vlada ulicama Beograda. Oni pritiskaju institucije, ucenjuju i prete i neće stati dok se ne ugasi CarGo - rekao je Vučić, navodi se u saopštenju.

#CarGo

#Krnjača

'