AKTUELNO

Vrednost radova je 77 miliona dinara.

Javno preduzeće Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda od ponedeljka počinje rekonstrukciju Ulice Maršala Birjuzova, na delu od Carice Milice do prolaza ka Zelenom vencu, sa uređenjem Kosmajskog prolaza.

Vrednost radova je 77 miliona dinara, a rok za izvođenje je 155 dana, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

- Rekonstrukcija predstavlja nastavak proširenja pešačke zone oko Knez Mihailove ulice, kako bi pešaci mogli da koriste što veći prostor centra Beograda. Ulica će biti rekonstruisana u postojećim granicama, ali će imati razlike u odnosu na sadašnje stanje. Sve površine će biti integrisane, čime će se ukinuti postojanje ivičnjaka i na svim površinama će biti primenjena kombinacija kamenih ploča - istakao je Vesić.

Gradski menadžer je precizirao da će ulica imati dve funkcionalne celine - jednu od Carice Milice do Kosmajskog prolaza i drugu u nastavku, do prolaza ka Zelenom vencu.

U prvom delu će se kretati vozila ka i od javne garaže "Obilićev venac", pa su u tom delu predviđene drugačije ploče, kako bi se obezbedilo vizuelno razdvajanje sa pešačkim saobraćajem.

- U ovom delu će kolovoz biti popločan sitnim kockama, dok će pešački deo imati veće kamene ploče kakve su već primenjene u pešačkim ulicama. Radovi će obuhvatiti i zamenu oko 20 dotrajalih kućnih vodovodnih priključaka i zamenu dela kanalizacionog kolektora, koji treba da zadovolji potrebe priključenja korisnika iz Sremske ulice, kao i odvođenje kišnih voda zbog čega će biti urađene nove slivničke veze sa postojećim objektima - naglasio je Vesić.

Predviđena je i rekonstrukcija toplovodne mreže, a o vremenu i načinu izvođenja ovih radova korisnike će posebno obaveštavati nadležno javno preduzeće.

Č.N.

#Beograd

#Goran Vesić

#Ulica

'