AKTUELNO

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, toplo i sparno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od deset do 16 stepeni, najviša dnevna od 22 do 26 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, toplo i sparno, povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će biti oko 16 stepeni, najviša dnevna oko 25 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u sredu biti promenljivo oblačno, umereno toplo, mestimično kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina.

U četvrtak i petak će biti oblačno i hladnije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, pa se lokalno očekuje i više padavina.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Zatim će se zadržati nestabilno sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina.

Biometeorološka prognoza za utorak, 28. maj 2019:

Hronični bolesnici i osetlјive osobe mogu osećati tegobe usled toplog i sparnog vremena, tako da im se preporučuje smanjenje fizičkih napora. Meteoropatske reakcije u vidu nervoze, bolova u kostima i smanjene koncentracije biće u pojačanju, uz moguć osećaj zamora.

#Vremenska prognoza

'