AKTUELNO

Za pomoć su se javljali svi tipovi hroničnih bolesnika.

Hitna pomoć je tokom protekle noći intervenisala 107 puta, od kojih 20 na javnom mestu, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Pet osoba lakše je povređeno u dve saobraćajne nesreće tokom noći u Beogradu, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Jedna se dogodila u 19.03 časova na Bežanijskoj kosi, na okretnici autobusa broj 65, a druga u 19.29 časova u Donjegradskom bulevaru, kod Kalemegdana.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u 19.04 časova na uglu Zaplenjske i Darvinove, povređena je jedna osoba i odvezena u Urgentni centar. Hitna pomoć registrovala je sinoć još dve saobraćajne nesreće, u kojima nije bilo povređenih.

Nakon udesa, koji se dogodio na obilaznici u blizini Resnika, na mesto nesreće upućene su dve lekarske ekipe.

Prva lekarska ekipa intervenisala je u 23.36 časova i prevezla dva mladića, starosti od po 18 godina, i jednu ženu (58) u Urgentni centar, dok je druga u 23.50 časova zbrinula muškarca (45), koji je zadobio tupe povrede grudnog koša i istegnuće vrata, i odvezla ga u Urgentni centar.

Za pomoć su se javljali svi tipovi hroničnih bolesnika.

U Beogradu se tokom jučerašnjeg dana dogodilo 10 saobraćajnih nesreća, ali nijedna nije bila sa teškom traumom, dok je Hitna pomoć intervenisala 162 puta, od kojih 49 na javnom mestu.

Savet lekara -Zbog porasta temperature osobe sa lošom moždanom cirkulacijom ostiće tegobe, a može biti i povećan broj šlogova. Takođe, hroničnim bolesnicima savetuje se da uzimaju redovnu terapiju i da kontrolišu arterijski krvi pritisak. Svima se savetuje umerena fizička aktivnost, redovna zdrava ishrana i odmaranje.

Č.N.

#Hitna pomoć

#Lekar

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

#Savet

'