AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da izgradnja metroa u Beogradu počinje za godinu i po dana, kao i da sve što ova vlast izgradi je dokaz nesposobnosti prethodne.

Kako je podsetio ideja o izgradnji metroa postoji još od 1981. godine i da je sadašnja vlast jedina od tada koja će uspeti u tome.

-Beograd za godinu i po dana će početi da gradi metro, mi smo jedina vlast koja će u tome uspeti, a svi su obećavali i to je jedan od razloga zašto da kreće hajka na metro. Đilas je održao konferenciju za novinare i pričao da će biti skuplji, nego kada je on trebalo da ga gradi, a nije ga izgradio - rekao je Vesić za Pink.

Vesić je rekao da je najviše laži o izgradnji metroa iznosio Dragan Đilas.

Foto: TvPink Printscreen

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas se protivi izgradnji metroa samo zato što za vreme svoje vlasti nije uspeo da ispuni obećanja.

-Sve što mi uradimo je merilo njihove nesposobnosti, od 2008 do 2012. Đilas je svašta obećavao, ali on je hodajuća politička prevara koja je obmanjivala građane. Razlog zašto Đilas napada metro je taj jer ga nije izgradio. Juče je napao grad, jer je rekao da će biti dva puta skuplji metro nego u njegovo vreme - naglasio je Vesić.

Vesić je rekao da je sve što sadašnja vlast postigla i uradila i što planira da uradi je "merilo nesposobnosti prošle vlasti".

On je podsetio da je 2012. Đilas potpisao ugovor sa francuskom vladom kako bi francuska vlada donirala idejni projekat za metro i studiju izvodljivosti.

Prema idejnom projektu koji je urađen 2012. godine, linija metroa trebala je da bude duga 15 kilometara, od čega je osam trebalo da bude pod zemljom, a sedam nad zemljom i na toj liniji je planirano da bude 25 stanica.

Kako je naglasio, ova vlast govori o pravom metrou, koji će imati 43 stanice, od čega 40 stanica će biti pod zemljoom.

Foto: TvPink Printscreen

Sigurno je Obradović sve uradio kako bi se svideo Palmeru, jer je to čovek bez politike

Komentarišući pisanja medija da se Boško Obradović svideo Mejuu Palmeru i da je u njemu našao alternativu Vesić je rekao da je ubeđen da je tako. -On je poitička kukavica, on ume samo da preti na ulazu u Skupštinu, a kada ga pozeovete krije se iza čadora. Svi oni, Obradović, Đilas i ostali jednu priču pričaju u ambasadama, drugu građanima... nigde nemaju istu priču, dok Vučić uvek priča istu priču, i zato ga cene - naglasio je Vesić.-Zato nemam dilemu da je Obradović sve uradio da mu se svidi, jer je to neznalica, bivši fašista, to je čovek bez politike i to je još jedan dokaz kako oni vide politiku, a za razliku od njih Vučić svuda i uvek isto priča i brani interese svoje zemlje -zaključio je Vesić.

-To je pravi metro. Đilas je besan što nije uspeo da napravi metro, njemu je vlast zbog njegovih firmi, koje su ostvarivale dobit, trebala - naglasio je Vesić i rekao da su brojni pokazatelji koliko se grad razvija, a jedan od tih pokazatelja je to što su plate u Beogradu od 2014. do 2018. godine povećane za 116 evra.

Foto: TvPink Printscreen

Podsetio je da su se smejali Beogradu na vodi, govorivši da je to samo maketa, a sad ćute jer Beograd menja svoj lik.

- Đilas je u panici, jer počinjemo sa izgradnjom metroa, a ti si pet godina pričao da ćeš ga izgraditi, a ništa nisi uradio - rekao je Vesić primetivši da je to dokaz njegove neuspešnosti, strah da će se nešto odraditi.

-Njegova politika, kao i politika Marka Bastaća zasnivaju se na blokiranju, zaustavljanju radova - ocenio je Vesić.

-Nemoj Vučić slučajno da gradi metro, onda je to veliki problem za njih - istakao je vesić.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#Metro

'