AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, istakao je na svečanoj Akademiji povodom Dana MUP-a i Dana policije u Sava Centru, da je ponosan na to šta su sve pripadnici MUP svakodnevni činili i čine za svoj narod, kojima je bezbednost građana uvek na prvom mestu.

- Rekao sam da ćemo kriminal saseći i da niko neće moći da se sakrije na bilo koji način. Pet godina kasnije ponosan sam jer nismo izneverili ni naše pripadnike ni građane Srbije. Svi pripadnici MUP sada imaju nove uniforme, opremu, obezbedili smo i nove kamione i borbena oklopna vozila – rekao je Stefanović.

Kako kaže, u poslednjih pet godina zaposleno je preko 2000 policajaca.

- Kada je Vučić 2014. naveo reforeme, garantovao je da će građani Srbije živeti bolje, tako i plate pripadnika MUP rastu iz godine u godinu – rekao je Stefanović.

On je rekao da je država uz inicijativu i rad predsednika pokrenula projekat za izgradnju stanova, tako da će sada ljudi koji brinu o sigurnosti naših građana moći da lakše kupe krov nad glavom.

- Od maja 2014. do danas pripadnici MUP Srbije zaplenili su više od 19 tona različitih narkotika, 75 odsto više nego u prethodnom periodu, značajno su smanjena i razbojništva i krađe. Policija je rešila više od 10 ubistava starih više od decenije. Zakon je nadjačao kriminal u Srbiji i sigurnost je preuzela primat nad strahom – rekao je Stefanović.

Kako kaže, danas ponosno može da se kaže da policija predano i ponosno radi za svoj narod.

- Uvek smo uz svoj narod. Srbija od nas uvek očekuje mnogo. Siguran sam da ne postoji izazov koji ne možete da savladate – rekao je Stefanović.

Čestitavši im njihov Dan, Stefanović je poručio pripadnicima MUP-a da uvek budu uz svoj narod.

#Nebojša Stefanović

'