AKTUELNO

Na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu, saobraćaj se odvija nesmetano prema zimskom redu letenja.

Na aerodrom Nikola Tesla Beograd vanredno je, iz tehničkih razloga, sleteo avion avio-kompanije "IziDžet" sa 150 putnika koji je saobraćao na relaciji Atina-Hamburg, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je navedeno, poletanje tog aviona očekuje se u 10.45 sati, a svi letovi sa beogradskog aerodroma realizovani su prema planiranom redu letenja, sa manjim kašnjenjima pojedinih letova i obezbeđeno je nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja za danas planiranih 111 avio-operacija.

Foto: Beta

Na rekama Tisi, Savi, Dunavu, kao i na kanalima hidro sistema Dunav-Tisa-Dunav obustavljena je plovidba zbog ledostaja koji pokriva skoro 90 odsto plovnog puta. Ledolomac "Greben" trenutno deluje u Smederevu, brod potiskivač "Bor" je kod HE "Đerdap 1", a dva mađarska ledolomca "Jektoro 6" i "Jektoro 11", su  probili ledeni čep kod Dalja I trenutno održavaju probijeni koridor kako bi omogućili proticanje leda. Dodatni mađarski ledolomci "Sečenji" i "Jektoro 7" trenutno probijaju koridor od Surduka do Pupinovog mosta.

Nema zastoja u železničkom teretnom saobraćAju, dok postoji poremećaji u putničkom železničkom saobraćaju, zbog protesta radnika obezbeđenja "Ful protekta", koji drže u blokadi zemunski depo Srbija voza. Usled toga, onemogućen je izlazak i ulazak elektromotorne garniture 412 iz i u Tehničku putnu stanicu Zemun.

Zbog radova na mostu u Peckoj, neprohodan je putni pravac Pričević-Pecka, kao i pravac Krupanj-Gračanica, zbog radova na mostu preko reke Likodre.

S. P.

#Avion

#Saobraćaj

'