AKTUELNO

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda, govoreći o posledicama nevremena izjavio je da najgore na levoj obali Dunava, u Borči, Kotežu i Krnjači, mestima koja su bez kišne kanalizacije.

- Usled enormne količine padavina koje su se desilo sinoć i jutros, ova voda nema gde da otekne. Situacija je bila vanredna po pitanju vremenskih prilika. Preko 100 litara kiše po metru kvadratnom u manje od sat vremena palo je na teritoriji Borče, Koteža i Krnjače, a to je ogromna količina kiše – rekao je Nikodijević za TV Pink.

Kako dodaje, u ovom trenutku ekipe pokušavaju da ispumpaju vodu iz domaćinstava i da se osposobe ulice za funkcionisanje.

- Vremenske prilike i dalje nisu dobre. Tokom celog dana će vreme biti nestabilno, kiša je i jutros padala. Mi pokušavamo da probijemo određene ulice i da spojimo sa kanalima kao privremeno rešenje. Sa nama su ekipe Beograd voda, Gradske čistoća, Sektora za vanredne situacije – kazao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku 1.044 domaćinstva na teritoriji Beograda nemaju struju i radi se na otklanjanju problema.

Foto: TvPink Printscreen

Nikodijević je naglasio da u tom delu Beograda danas ne radi samo jedno obdanište - "Veseljko" u Kotežu, iako je voda tokom noći ugrozila dvadesetak takvih ustanova, kao i da su deca iz tog obdaništa primljena u obližnje obdanište "Pahuljica".

Nikodijević je pozvao građane da sarađuju sa ekipama na terenu i tako pomognu da se situacije što pre stabilizuje.

#Nevreme

#Nikola Nikodijević

'