AKTUELNO

Na današnjoj sednici Skupštine grada donećemo odluku o raspisivanju tendera za uspostavljanje javnih bicikala, a nakon toga ćemo raspisati međunarodni tender, najavio je danas zamenik gradonačelinka Goran Vesić gostujući na TV Pink.

On je precizirao da će biti 150 stanica za javne bicikle, a svaka stanica će imati šest, što znači da će u gradu biti 900 javnih bicikala.

– U ovom trenutku imamo oko sto kilometara biciklističkih staza, a planiramo da u naredne četiri godine izgradimo još 120 kilometara novih staza. To znači da ćemo postati zaista jedan uređen grad – rekao je Vesić.

Kako je rekao, na današnjoj sednici biće usvojen završni račun Grada Beograda i građani će videti kako se troši novac iz budžeta grada.

– Donećemo odluku o podizanju spomenika despotu Stefanu Lazareviću u vreme čije vladavine Beograd postaje glavni grad Srbije, donećemo i odluku o tome da preko tri hiljade ulica, koje do sada nisu imale ime, dobiju naziv. Donećemo, između ostalog, odluku da naš proslavljeni glumac Bata Živoinović dobije ulicu na Vračaru – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je i da će biti usvojen veoma važan urbanistički plan koji će regulisati postrojenje za preradu otpadnih voda u Ostružnici, tako da otpadna voda više neće ići direktno u Savu.

– Mi ćemo u narednom periodu izgraditi svih pet fabrika za preradu otpadnih voda i zaštititi konačno Dunav i Savu, jer sada veliki deo kanalizacije ide direktno u Savu, što je poražavajuće – istakao je Vesić.

#Goran Vesić

'