AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će od subote početi suzbijanje komaraca iz aviona.

Situacija na levoj obali Dunava se normalizuje, ali sve ekipe su i dalje na terenu 24 sata kako bi taj deo grada potpuno profunkcionisao, izjavio je Radojičić nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

- Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju na terenu i zajedno sa građanima rade na suzbijanju larvi i odraslih formi komaraca, a od subote će početi suzbijanje komaraca iz aviona - rekao je Raojičić.

Foto: Grad Beograd

On je dodao da opštinske komisije vrše popis domaćinstava koja su oštećena ovom elementarnom nepogodom i prema sadašnjim podacima oko 650 porodica se prijavilo, a oko 250 su komisije obišle i napravile uvid u trenutnu situaciju.

Prema njegovim rečima, voda u tom delu grada je analizirana i nije kontaminirana, ali na osnovu preporuke Zavoda za javno zdravlje, vodu za piće ipak ne treba koristiti.

– Na terenu je i 25 cisterni koje obezbeđuju vodu građanima, a 32 tone flaširane pijaće vode će se preko Crvenog krsta deliti dečjim institucijama, domovima zdravlja i ostalim prioritetnim ustanovama – naglasio je Radojičić.

#Zoran Radojičić

'