AKTUELNO

Osluškujući ono što građani misle i govore, mi smo izmenili prvobitno rešenje arhitekte Podreke i došli do konačnog rešenja za park Vojvode Vuka koje podrazumeva više zelenila i potpuno funkcionalne pešačke komunikacije u okviru parka, rekao je gradski urbanista Marko Stojčić.

- Ako bude sve po planu, a u to ne sumnjam, radovi se ubrzano obavljaju tako da će 1. septembra celokupna saobraćajna zona i park Vojvode Vuka biti završeni. Od tada, u ovom parku će se održavati koncerti klasične muzike i druge manifestacije u kojima će učestvovati deca - kazao je Stojčić.

On je istakao da svaki projekat koji grad sprovodi treba da istovremeno bude u skladu sa razvojem grada i ciljem da postanemo evropska metropola, ali i sa željom građana i njihovim zahtevima.

- Zato je neophodno objasniti građanima svako pojedinačno rešenje, što smo mi u slučaju parka Vojvode Vuka i učinili. Na adrese građana upućeni su flajeri na kojima su sve informacije o radovima, rokovima, kao i o tome kako će park izgledati po završetku. Svi građani, koje je to interesovalo, mogli su da se upoznaju sa tim - rekao je Stojčić.

On je objasnio da je pored restorana „Proleće” predviđena potpuna prohodnost saobraćaja, a isto tako i u donjem delu Topličinog venca, tako da se u saobraćajnom smislu skoro ništa nije promenilo.

- Ovo je rešenje staro više od 40 godina i da bi se Beograd razvijao kao turistički i zdrav grad, mi moramo da iz centra grada sklonimo znatno više automobila. Mi imamo godišnje povećanje broja vozila od 11.500 i zato građani i posetioci Beograda moraju da se naviknu na alternativne načine prevoza. Upravo zbog toga se i radi na projektima za izgradnju metroa, koja bi trebalo da počne krajem sledeće godine - kazao je Stojčić.

#Beograd

#Park

'